BF Awards 2014-Finest One-Shot: Over Under Sideways Down av Karrie Fransman

er det en gammel anmelders beredskap for å forklare emnet sitt som arbeid som vil holde seg hos besøkende lenge etter at de har lagt det ned. I situasjonen med den følelsesmessig oppslukende opplevelsen av over sidelengs nede, er dette imidlertid ikke lat klisjé.

Over Under Sideways Down-vår mester for skadet Frontier Awards 2014 i klassifiseringen av ‘Best One-Shot’-ble utgitt i Storbritannia i juni i år som en del av Refugee Week; En begivenhet utviklet for å feire flyktningens bidrag til landet, samt for å fremme en høyere forståelse av hvorfor folk søker helligdom her. Komikken ble publisert av Røde Kors, samt distribuert for helt gratis på trykk og på nettet, og forteller den sanne historien om tenåringen Ebrahims fly fra forfølgelse i Iran i en alder av 15 år, gitt tegneserieliv av den britiske utvikleren Karrie Fransman ( Hjemmet som stønnet).

Tidligere i år evaluerte jeg over sidelengs her, så vel som det var også blant valgene mine denne måneden som en av mine egne personlige topp tre tegneserier i året da jeg, som skadet Frontiers administrerende redaktør, ble spurt av den forbudte verdensomspennende verdensomspennende Bloggteam for å snakke om mine ‘Best of 2014’ valg for deres konvensjonelle serie med årlige runde-ups fra skapere så vel som kommentatorer over hele bransjen.

Det var der jeg forklarte Fransmans arbeid med jobben i samsvar med vilkår: “Det er få skapere som jobber i britiske tegneserier for øyeblikket med en så kraftig forståelse av det distinkte potensialet av typen som Karrie Fransman, så vel som over under Sideways Down samler en fantastisk så vel som modig historie med spektakulære tegneseriehåndverk for å understreke betydningen av tegneserier som et tilgjengelig kommunikasjonsverktøy. ”

Det i seg selv er et viktig poeng å understreke. Likevel er prisverdig overfor sideleng av tegneserier som medium i et totalt arbeid av kortere type. I den forbindelse er det Karrie Fransmans subtile manipulering av strukturen på tegneseriesiden for å formidle Ebrahims uforglemmelige historie på en så kraftig så vel som stemningsfull måte som gjorde dette til et eksepsjonelt eksempel på den grafiske fortellingen så vel som en fortjent mester i denne kategorien.

Da jeg opprinnelig evaluerte meg under sidelengs, snakket jeg om Fransmans ansettelse av “smarte visuelle metaforer, oppfinnsomme utnyttelse av taleballonger, så vel som bemerkelsesverdig fantasifulle så vel som livlige utnyttelser av det sekvensielle grunnlaget for tegneseriefortellingen” så vel som snakket om den Tegneserie “gir en mesterklasse i historiefortellingsteknikkene som bare tegneserier som en type kan oppnå.”

Disse erklæringen er ikke hyperbolske, som alle typer besøkende kan se seg selv for helt gratis her. Det er en gammel anmelders beredskap å forklare emnet sitt som arbeid som vil holde seg hos besøkende lenge etter at de har lagt det ned. I situasjonen med den følelsesmessig oppslukende opplevelsen av over sidelengs nede, er dette imidlertid ikke lat klisjé. Det er en virkelig passende beskrivelse av et fantastisk stykke historiefortelling som står som et vitnesbyrd om styrken til tegneserier for å kommunisere, dele så vel som å informere.

Over Under Sideways har nede blitt distribuert helt gratis som en akademisk publikasjon, men du kan sjekke ut hele tegneserien på nettet. Oppdag mye mer om flyktninguke her.

Broken Frontier Awards 2014 Oversikt

Leave a Reply

Your email address will not be published.